rezervacie rezervácie 02/53417804
Samotoč

 
Plzenský samotoč-samoobslužný výčap.

Menu


Naše denné menu a viac informácií nájdete na restauracie.sme.sk

info

Tankové pivo

Každý milovník piva Pilsner Urquell sníva o tom, aby si aspoň raz v živote mohol vychutnať nepasterizované pivo priamo z tanku v ležiackej pivnici plzenského pivovaru. Väčšina spotrebiteľov však doteraz nemala príležitosť také pivo ochutnať.

Čapujeme tankové pivo

Pilsner Urquell prináša všetkým milovníkom kvalitného piva možnosť vychutnať si pivo, ktoré je podobné pivu z ležiackej pivnice pivovaru, a to vďaka jedinečnej technológii čapovania piva – tzv. pivným tankom.

Plzeň čapovaná priamo z tanku

Pri tankovej technológii sa pivo Pilsner Urquell nečapuje z klasických sudov, ale z väčších, originálnych nerezových tankov s objemom 10 hl. Nepasterizované pivo dovezené z plzenského pivovaru v tepelne izolovanej cisterne sa stáča do nepriepustného sterilného vaku, ktorý je vo vnútri tanku. Tomuto systému sa odborne hovorí „bag-in-box“. Zlatý mok sa čapuje tlačením vzduchu na vak.

V čom je jedinečnosť tankového piva Pilsner Uquell

Tanky v prevádzke

V prevádzke je pivo uložené v nerezovom tanku s objemom 10 hl, vo vnútri ktorého je tzv. pivný vak. Pivný vak je vyrobený zo špeciálnej potravinárskej fólie, ktorá je chemicky inertná a odoláva tlakom. Fólia navyše zabraňuje prieniku kyslíka dovnútra vaku a úniku CO2 von z vaku. Pivný vak je len na jedno použitie. Pivo je v pivom vaku chránené a nie je v priamom kontakte so samotným tankom.

Čapovanie a podávanie tankového piva

Čapovaniu piva venujeme maximálnu pozornosť, čo sa týka výčapného skla ako aj samotnému čapovaniu. Každý pohár je pred čapovaním zbavený mastnosti, ktorá ma veľký vplyv na kvalitu piva. Potom je ochladený prúdom chladenej vody 7°C a potom nastáva samotné čapovanie. Pivo čapujeme výhradne točkou NOSTALGIA, ktorá jediná zaručí maslovú penu a pivo v maximálnej kvalite. Pivo sa čapuje maximálne na dva krát aj s penou. Absolútne sa vyhýbame čapovaniu peny ako sa hovorí na spiatočku, ktorá zhoršuje kvalitu podávaného moku.

Pivovar vyrobí pivo v maximálnej kvalite a našou povinnosťou je v nezmenenej kvalite pivo podať zákazníkovi.

TAK NA ZDRAVIE

Čapovanie piva